Det är receptet på min favoritkaka justnu. Grädda botten i ca 15 minuter i 200 grader. MalmöIdag är jag ledig från jobbet och har börjat packa ner böcker i lådor och kassar
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret i en kastrull och tag av den av spisen. Häll i mjölmixen, farinsockret, havregrynen och vaniljsocker och blanda med en sked
Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten, rapsolja och honung. Det här brödet bjöd jag på till lördagens brunch och det är nog det fluffigaste godaste glutenfria brödet jag ätit
Rör nu om med en slev så att allt blandas ordentligt. Låt grädda i 180 grader i 15-20 minuter. Gillar du kakan lite kladdigare tar du ut den efter 15 minuter, vill du ha den lite mer fast tar du ut den efter 20 minuter i ugnen
Degen blir bara bättre om den får bearbetas en stund, ca 5 minuter. Låt den jäsa i bunken direkt efter att den blandats, ca 30 minuter. Låt dem jäsa under bakduk 20 minuter. Lägg över baguetterna på den heta plåten och grädda dem 20–30 minuter. ca 5 minuter L. ca 30 minuter
Då är det lätt att justera smaksättning och kryddning. Lägg bullarna på en stor skärbräda och låt dem temperera ungefär 20 minuter (om du inte redan haft köttfärsen ute en stund innan). Hiva över alltsammans på en långpanna och efterstek bullarna i 200 graders ugnsvärme ca 7 - 8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.