Men idag kände jag för att prova ett kakrecept som faktiskt följde med stämplarna. Ät dem sen som de är eller gör en fyllning och montera kakorna två och två
Vi fick med oss en härlig goodiebag hem, som tyvärr inte tagits fram förrän nu. det blir ju lite då och då framdukat hos oss Men nu blev det lite annorlunda rätter, som definitivt kommer göras både en och två och massa fler gånger
De här pizzaslicen blev verkligen hur goda som helst. Gräddade tills pizzan fått fin färg och toppade sedan med lufttorkad skinka, oliver och en klick smaksatt creme fraiche, och som pricken över i lite klippt gräslök
Så hur mycket mat går åt egentligen. Parmaskinka, två olika sorters salami, houngsmelon, kall marinerad kyckling med smak av soltorkade tomater och basilika, pastasallad som bestod av färsk tortellini med pestofyllning, blandade salladsblad, gurka, tomater, rödlök
Jag vet att det är ett bra tag kvar innan våren riktigt står för dörren, men den där lilla känslan som får det att pirra i kroppen med längtan efter att få smutsa ner fingrarna i jorden är underbar
Dessutom är de betydligt mer mättande än färdigköpt formfranska som mest verkar innehålla luft. Smörj två formar med smör och bröa med sesamfröna (eftersom mina formar är nästan sönderslitna lägger jag i bakplåtspapper)
Det som är bra med piroger är att man kan äta de kalla så det är perfekt picnicmat. Dela degen i bollar och rulla sedan ut dessa till cirklar (som små pizzabottnar)
I fredags bjöd jag arbetskamraterna på chokladbiskvier, som lilla B hade bakat. Det var ganska små kakor, eftersom man lätt blir lite övermätt på en jättebiskvi
En ganska lång tid efter det så befann han sig mest i köket, men nu har han äntligen återgått till sitt normala, sociala jag och går runt bland gästerna och pratar med ett whiskeyglas i handen
Tårtan är väldigt mastig och trots alla goda intentioner att äta faten rena, känns det som att vi misslyckats när vi var tvungna att ta med sista biten hem och pressa i oss den igår efter frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.