Vi hade våra goda vänner P och K på besök, och vi ville laga en riktig festmåltid som skulle gå att förbereda, så att vi inte behövde tillbringa för mycket tid i köket
Jag stekte också chorizo-korv som jag blandade i. Dagen efter upplevde jag effekterna av alltför många glas rödvin och jag fick avboka både kiropraktorn och massören som jag bokat för morgonen, skyllde på migrän
Hela bakverket är förresten lite likt sachertårta, men mycket godare. Glasyren kom på torsdag kväll tillsammans med marsipanfigurerna som käre maken och jag pysslat ihop efter Coops instruktioner
Det har jag sagt förr. Idag blev det en variant som inte fick koka så länge, därav lite vätska (eftersom det inte kommer hinna koka bort) då jag kom hem från skolan kl 15 och ska springa iväg till jobbet klockan 18
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
I synnerhet om baconet är stekt riktigt hårt så att det blir som rökiga och köttiga små chips. Eller varför inte blanda ner i en pastarätt med kantareller och grädde
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.