Detsom är bra med piroger är att man kan äta de kalla så det är perfekt picnicmat. Dela degen i bollar och rulla sedan ut dessa till cirklar (som små pizzabottnar)
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar
Idag tog jag även klivet att köpa ett startkit med gellack som snart alla har tror jag. ) jag har aldrig tidigare gjort så snygga naglar hemma, så i nuläget kan jag bara rekommendera det men jag får väl återkomma senare med hur borttagningen går och hur länge det sitter
Eller rättare sagt, det enda kalla kaffe jag smakat är bortglömda rumstempererade slattar, det har inte varit så gott och det har fått mig att avstå från islatte och andra kalla kaffedrinkar
Ja, jag vet inte riktigt vad man ska kalla det. Då blev det den här goda blomkålspannkakan. Himla gott blev det och mer matigt än om man bara skulle använda nötmjöl
Och när vi ändå är inne på ämnet topping (smidig övergång) så kan vi väl prata lite om de här auberginskivorna som jag toppade med ungefär allt jag hittade i kylen
Idag är det min lilla Mammas födelsedag, det ska firas. Ha i räkorna någon minut innan servering, Servera med pasta eller ri eller kanske på en god baugette
Stjärnhovsknäcke är fyllt med både lösliga- och hårda fibrer och smaken kan du enkelt justera med olika örter och kryddor eller äta det naturellt med lite flingsalt och mosad avocado
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.