Räksoppa. Skala räkorna men spara skalen. Räksoppa. Sila. Maken fyllde 40-år och det måste så klart firas rejält. Räksoppa, 4 pers. Räksoppa, 4 pers 600 g färska räkor
Ett riktigt gott recept det var länge sedan jag gjorde visade sig vara antiinflammatoriskt/AIP/IFD, laktos- och glutenfri liksom allt annat nyttigt jag nu försöker leva efter
Skala räkorna men spara skalen. Servera räksoppan genast. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt buljong tärning och vinet, koka upp och dra av kastrullen från plattan
ett gäng skalade räkor. Skala och finriv morötterna. Häll i vattnet och smula i buljongtärningarna. Garnera soppan med en hög skalade räkor och en dillvippa
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Skala räkorna. Tillsätt nästan alla räkor (spara några till garnering) och ärter och låt soppan bli het
Skala och riv morötterna. Blanda sedan i kräftosten/räkosten och creme fraiche. Låt kräftskärtarna/räkorna rinna av ordentligt och blanda sedan ner dem i soppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.