Lundins Heta Räksoppa
Lundins Mat
Lundins Mat

Lundins Heta Räksoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g stora räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 75 g fänkål
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 fiskbuljong tärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt och peppar
  • Finskuren dill till garnering

Beskrivning

    1: Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt.

    2: Hacka fänkål och löken fint.

    3: Häll vattnet i en kastrull och tillsätt buljong tärning och vinet, koka upp och dra av kastrullen från plattan.

    4: Fräs räkskalen i oljan i en kastrull ett par minuter.

    5: Tillsätt fänkål, lök och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljongen, låt allt sjuda 10 minuter.

    6: Sila. Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. Häll i grädde och cayennepeppar. Låt småkoka 10 min.

    7: Smaka av med salt och peppar. Servera räksoppan genast!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.