Räkomelett är min mammas specialité. Och eftersom tiden går så fort, så står snart påsken framför dörren och då plockar jag fram min mors recept igen på denna goooooooda räkomelett
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smält smör i en stekpanna och häll i smeten. Stek på medelvärme och peta lite i omeletten så att smeten rinner ner
En enkel och god vardagsrätt. 2 portioner4 ägg2 msk mjölkSalt, pepparSmör till stekning300 g räkor med skal1/2 röd paprika1 avokado1 dl keso2 msk dillGör så här
Här har ni en riktigt lyxig omelett som kommer att lysa upp buffébordet med sina fantastiska färger. Att göra omelett i långpanna är enkelt och praktiskt när man ska laga mat till många personer
För några år sedan gjorde Leif Mannerström en räkomelett i tv-programmet "Mästerkocken" och ända sedan dess har jag varit sugen på att prova att göra en själv
Vissa dagar behöver man det där lilla extra till frukost, kanske för att man tränat hårt, eller också bara för att man känner att man behöver den där lilla extra omtanken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.