Hon fick önska sig mat som hon saknat där och då blev det färska räkor och kräftor med aioli. Vispa äggen med elvisp till en luftig smet, ett par minuter
Plötsligt händer det. Idag, den 20. e juni 2015 chockhöjdes temperaturen till 14 högtidliga grader. Det är (sorgligt nog) värmerekord eftersom kvicksilvret tidigare denna fagra sommarmånad har fryst fast på max12 grader
Onsdag, lill lördag (lill-lördag, lillelördag - vad säger man. ) dagen till ära. Är det någon som "firar" denna dag lite extra och unnar sig något över det vanliga
Oavsett vilket, håll med om att räkfrossa känns "SÅÅ igår". Eller möjligen en båttur tillsammans med allt annat än nyktra människor och något coverband som Ni glömde namnet på så fort Ni steg i land (men som Ni tyckte var fantastiska där och då och inte kunde förstå varför de inte slagit igenom)
Åt denna kräm till räkorna i aftonens räkfrossa. Åt denna kräm till räkorna i aftonens räkfrossa. Kör äggvitorna,den rivna vitlöken och citronsaften med en stavmixer till ett skum, ca2-3 min. Kör äggvitorna,den rivna vitlöken och citronsaften med en stavmixer till ett skum, ca2-3 min
Denna kallar jag döden, browniecheesecake med kolasås. Krossa kexen till småsmulor (det enklaste är att köra dem i en mixer), blanda ihop med olja och vatten till en deg och tryck ut i en pajform med löstagbar botten
Lägg på lock och låt koka upp snabbt, sänk sedan värmen och smaka av med soja, sesamolja och lime. Pho, nudlar och krispiga grönsaker i buljong,2 port7 dl iskallt vatten1/2 liten gul lök1 näve torkad skivad shiitake1 morot1 liten selleristjälk1 vitlöksklyfta1/2 tumme ingefäraca 2 msk soja1 tsk sesamoljasaft från 1/4 limeTill servering
Dulce de leche, på kokosmjölk2 burkar kokosmjölk (ca 800g)2 1/2 dl mörkt muscovadosocker (ljust är också ok)2 krm äkta vaniljpulverBlanda alla ingredienser i en vid tjockbottnad kastrull, koka upp och låt sjuda i ca ett par timmar, rör om ofta så det inte bränns vid
Bönröra med selleri och hasselnöt,. Mixa alla ingredienser (tillsätt lite olja eller vatten om det blir för torrt) hyfsat slätt men låt gärna några bitar finnas kvar, smaka av med salt
Igår hade vi räkfrossa på möhippan för en av mina bästa vänner, och då lagade jag den här Västerbottenostpajen i cheesecakeformat, som jag verkligen tycker ni ska göra till kommande kräftskivor - så himla smarrig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.