Idag fick jag hem min dotter ifrån Argentina där hon gått i skola det sista halvåret. Hon fick önska sig mat som hon saknat där och då blev det färska räkor och kräftor med aioli
Plötsligt händer det. Idag, den 20. e juni 2015 chockhöjdes temperaturen till 14 högtidliga grader. Det är (sorgligt nog) värmerekord eftersom kvicksilvret tidigare denna fagra sommarmånad har fryst fast på max12 grader
Onsdag, lill lördag (lill-lördag, lillelördag - vad säger man. ) dagen till ära. Är det någon som "firar" denna dag lite extra och unnar sig något över det vanliga
Ikväll ska vi ha räkfrossa med en massa goda tillbehör. I helgen grillade vi goda kycklingklubbor. Om man vill ha lite variation så kan man marinera dem med olika marinader
Injera, surdegspannkakan. ca 10 st. 5 dl teffmjöl*. 7,5 dl kallt vatten. efter jäsning. 2,5 dl kokande vatten. Rör försiktigt ut teffmjölet i det kalla vattnet, ta lite vatten i taget så det absolut inte blir några klumpar
Dulce de leche, på kokosmjölk2 burkar kokosmjölk (ca 800g)2 1/2 dl mörkt muscovadosocker (ljust är också ok)2 krm äkta vaniljpulverBlanda alla ingredienser i en vid tjockbottnad kastrull, koka upp och låt sjuda i ca ett par timmar, rör om ofta så det inte bränns vid
Igår hade vi räkfrossa på möhippan för en av mina bästa vänner, och då lagade jag den här Västerbottenostpajen i cheesecakeformat, som jag verkligen tycker ni ska göra till kommande kräftskivor - så himla smarrig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.