Fördela räkcocktailen i sex portionsformar eller glas. Den här gången fick denna rätt inleda årets matlagningskurs för Studieförbundet Vuxenskolan - se så fint Ola och Oskar gjorde denna rätt
Så idag får du recept på vår förrätt vi hade på nyårsafton, räkcocktail med lime och sweet chili. Nu har man jobbat lite och det är dags att fira nästa helg, Trettondagsafton
Tina och skala räkorna. Blanda dessa med rivet skal och juice av 1/2-1 lime, riven ingefära och flingsalt. Skär eventuellt bort kanterna på 4 toast och rosta eller stek. Rivet skal och juice av 1/2-1 lime
Mixa ingredienserna till dessingen med en stavmixer och toppa på cocktailen vid servering. 1/2 röd chilifruktsaften av 3 st lime 1/2 kruka koriander1 msk honung Tärna frukten och gurkan i små bitar och blanda med räkor
Ikväll bjöds tjejerna och jag på middag hemma hos mina föräldrar. fläskkött med ben är både mer smakrikt och ser snyggare ut än sådant utan) och till det serverades rökt fläskfilé, potatissallad med vinägrett och tzatziki med fetaost i
När det är dags att servera så bottna glasen med lite sallad, blanda sen ned lite av salladen i räkblandningen, lägg upp i glasen och stick ned lite sallad så att det ser luftigt och snyggt ut, avsluta med en klyfta lime och några korianderblad
En given förrätt var då en klassisk räkcocktail med Rhode islandsås. Salt och peppar efter smak. Till cocktailen så tog jag räkor, gröna ärtor, majs, tärnat grönt äpple, tärnad gurka, tärnad röd paprika och tärnat tomatkött (jag tog bort kärnorna och tärnade ner köttet bara)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.