Hacka räkor o skär laxen i små bitar. 5-6 skivor bröd ( till en 15 cm form)25 g smält smör 400 g Philadelphia ost200 g créme fraiche100 g créme bonjour med kantarell smak1 ask krasse2-3 msk pepparrot 1 dl majonnäs ( jag hade hemma gjorda)2-3 msk sweetchilisås500 g skalade räkor + 400 g till dekoration400 g kallrök lax ( spara lite till deko)2 tsk gelatin pulver. 500 g skalade räkor
1 burk stora räkor i lake200 gr kallrökt lax i bitar2 dl crémefrachie 1 msk tomatpuré 1 krm chiliflakes1 kruka hackad färsk dillLite citronpeppar. - Läs hela inlägget här 1 burk stora räkor
Lägg i räkorna på slutet så de blir lite varma, koka inte. I helgen åt vi färska räkor och istället för att slänga skalen så brukar jag slänga ner dem i en gryta, hälla på vatten så de nästan täcker, svissa ner nån matsked tomatpurè och koka det ca 30 minuter. 2-3 dl räkfond. 500g räkor med skal (skalade). 2-3 dl räkfond. 500g räkor med skal
g räkor, skalade. varmt, räkorna ska blandas i kort innan servering för att inte bli sega. först lite räkor i botten därefter ragun som också innehåller räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.