Ibland är det gott att "pilla" till en hummer. kunde inte riktigt bestämma mig för om jag skulle göra ugnsgratinerad eller soppa så jag vände mig till mina vänner på Facebook och Instagram för att höra om de kunde hjälpa mig bestämma, det resulterade till att jag fick riktigt fina tips på smarriga recept
Salta och peppra fisken. Vik filéerna på längden och lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda mandelspån, ströbröd, matfett och limeskal, och fördela på fisken
Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Jag brukar aldrig panera laxbitar. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
Även om jag äter fisk så äter jag aldrig sill, för jag tycker inte om det. Så det är lite trist på julbordet när de andra äter sin sill och jag redan börjar på varv två direkt liksom
Bättre än hummer och för övrigt alla andra skaldjur nästan också, är havskräftor. Så här års går de att få tag på till ett rimligt pris och de är fantastiska att gratinera i ugnen
Skär laxskivorna i cirka 2 centimeter breda strimlor. Bryn laxstrimlorna i olivolja i en het panna. Laxen kommer till viss del falla i bitar, det är helt i sin ordning
Ta ur hummerköttet och grovhacka. Lägg åt sidan. Finhacka löken och stek mjuk i smör. Slå i grädden och fonden (ja man kan koka egen men jag hinner sällan det efter jobbet) och låt koka
Nja, inte tillsammans men idag blev det Tacos till middag och hummer in i frysen. Sambon kom hem med ytterligare två fina humrar som denna gången kommer att åka in i frysen efter koket
När europeiska och afrikanska smaker smälter samman, då blir det bra. Välbalanserade smaker, mild hetta möter tomater och skaldjur i en kreolsk jambalaya