Nyponmarmelad med muscovadosocker. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter. Med vanilj. Det har jag inte men jag har en förstående man och kompanjon, duktiga kockar, en hel
Toppa medtimjanoch ruccola innan servering. Gör gärna efter det här goda receptet men våga experimentera med andra tillbehör – bara fantasin sätter gränserna
Skala rotfrukterna, dela dem i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form eller på en plåt. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en kastrull och koka till en simmig konsistens
Tillsätt pressad potatis, honung, salt, timjan, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Värm olja och mjölk till ca 37°. Arbeta degen smidig och jäs den i bunken i ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela den i ca 20 bitar. Rulla bitarna till runda bullar, som doppas i mjöl och läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter. 2 msk honung. 5 dl timjan
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Byt ut honungen mot samma mängd socker om du inte har någon honung hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.