Vi använder lite samma princip som pyttipannan för att fixa stekt ris - när vi får kokt ris över från någon måltid fryser vi in det i en bytta med texten "stekt ris", som fylls på allt eftersom
Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats). Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. 3-4 pressade vitlöksklyftor
Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiska pyttipanna. Grekisk pyttipanna 6 port. 1 msk färsk finriven ingefära eller 1 tsk torkad. ca 10-12 potatisar. 4-5 tomater. 2-3 rivna vitlöksklyftor. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 30-40 min. Ställ in i 5-10 min till. 1 msk färsk finriven ingefära. ca 10-12 potatisar. 4-5 tomater
En grekisk pyttipanna är inte alls lik den skolmatspyttipanna vi är vana vid. Köttet ska marineras i minst 6 timmar eller ännu hellre över natten i en chili- och vitlöksmarinad. Grekisk pyttipanna8 portMarinad3 fläskfiléer3 dl matolja2 msk soja4 tsk sambal oelek4 vitlöksklyftorIngefäraSaltPepparTill formen2 kg potatis2 tsk flingsalt2 röda paprikor1 rödlök (stor alt. 2 små)5 tomater300 g fetaostVitlökssås5 dl crème fraiche1 dl majonnäs2-3 vitlöksklyftor1/2 lime (saften)1 tsk grekisk salladskrydda (eller annan örtkrydda)Putsa filéerna och skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Grekisk pyttipanna redo för servering 8 port. 2-3 vitlöksklyftor
Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats). Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. 3-4 pressade vitlöksklyftor. 1 kg fläskfilé eller kycklingfilé ca ( brukar ta 1 fläskfilé + 2 kycklingfilé till en sats marinad) Marinad 1,5 dl olja 1,5 tsk sambal oelek 2 msk soja 1 msk malen ingefära 3-4 pressade vitlöksklyftor Salt Peppar Creme fraichesås. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats) 2 dl creme fraiche 2 msk majonnäs 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk italiensk salladskrydda Tillbehör Rödlök Paprika Fetaost Tomater 1 kg Potatis
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep
Om du vill ha mer än själva recepten så ska du anmäla dig till min mail-lista. Alla som är anmälda till min mail-lista kommer att få recepten redan på fredagen, dvs före helgen
-). Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
E-postTelegramGillaGilla Laddar. Alltså det här är ju nästan inget recept, en pyttipanna är ju så himla bra just för att den kan innehålla lite vad som helst, men oavsett ingredienser så blir den helt galet god i en Muurikka (eller annan stekhäll)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.