Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
1,5 dl chiafrön. 2 st 1,5 liters brödformar. 1,5 dl chiafrön. 1,5 liters brödformar. 2 bröd. Detta bröd är lättgjort, innehåller få ingredienser, har lågt GI och är magiskt gott
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
Häll 8 dl kokande vatten över havregrynen i assistenten. Låt svalna till fingerljummet. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och häll i det och surdegen
Det är ju så gott med färskt surdegsbröd, älskar när kanten är lite knaprig, supergott. Nu har jag för första gången testat min nya assistent Ankarsrum som jag vann i en tävling för några veckor sedan
Jag bakade Ingeborgs surdegsbröd efter ett recept som jag hittade på matklubben. Förra gången som jag bakade bröd med min hemmagjorda surdeg överträffade slutresultatet min förväntan
1,5 dl siktat dinkelmjöl. 1,5 dl fullkorns dinkel. Gör detta moment 3 ggr med ca 40 min mellanrum, det går lättare att dra degen ju mer den jäst. 1,5 dl siktat dinkelmjöl. 1,5 dl fullkorns dinkel
Baka lite gott syrligt dinkel surdegsbröd i veckan, tog 3 dagar, men den mesta tiden är jästid. När jag bakar bröd nu för tiden försöker jag så ofta det går att använda Wästgötarnas mjöl
Två bröd, surdeg dag 1, baka ut dag 4, jäsa 1,5 tim + 1,5 tim, ugn 250 grader ca 45 min. Låt jäsa under bakduk ca 1,5 timme. Forma till två bröd, lägg på bakplåtspapper på plåt, låt jäsa ca 1,5 timme till. 1,5 t
Surdegsbröd på vete. Surdegsbröd på vete. Jag har hört både bra och mindre bra saker om surdegen på burk som säljs i matvaruhandeln sedan några år tillbaka
Vet ni vad, jag har så smått fått pippi på att baka glutenfritt surdegsbröd. En skiva nybakat glutenfritt surdegsbröd med ost och en driva havtornsmarmelad från
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.