Idag testade vi för första gången att göra falafel på gula ärtor. De smakade minst lika gott som vanliga falafel, men jag skulle ha blötlagt ärtorna lite längre (de låg bara över dagen, borde varit ett dygn) och mixa finare nästa gång
Dagens Lunch. Ingredienser. 3 dl röda eller gröna linser ( går bra att blanda )1 tärning grönsaksbuljong2 morötter1 gul lök2 klyftor vitlök1 dl solrosfrön2 st ägg0,5 dl vetemjöl eller 1,5 dl havregryn ( Jag använde 1 dl havregryn och 1-2 msk mjöl )1 liten röd chilli2 tsk sambal oelekCayenpepparPaprikapulverSalt och pepparSesamfrön till panering om man villOlja till stekning1
Jag har visserligen en egen zucchiniplanta men den ger inte så riklig skörd som dotterns plantor. Hon har delat med sig hur många som helst och använt själv också
Ombyte förnöjer och när du tröttnat på färskpotatis på längden och tvären kan jag rekommendera den här couscousvarianten som tillbehör till en bit grillat kött
Vad rimmar på quinoabiff. Jo, jag måste ju berätta om mina favoritvegobiffar. (Om jag ska vara ärlig så hamnar dessa på andraplats, för jag har ett ännu obloggat recept på zucchinibiffar to blow you all away med en vacker dag
Linsstuvning med ajvar. Mmmmmmums för linser. Bönor och linser är det ofta svårt att få i sig av. Många tycker att de är svårt att tillaga och hitta bra och goda rätter
Nu börjar fredagen gå över till att bli en helg med lite ledighet. Såhär långt har dagen varit helt underbar med sol, varma vindar och en klarad hemtenta (och tre veckors spänning släppte), så en bättre start på helgen kan jag inte få
Här kommer ännu ett recept på goda biffar som går utmärkt att frysa in för framtida måltider. Jag tycker att de är lätta att steka och att de håller ihop bra tack vare maizenan
Ja, då har antagningsbeskedet kommit och det blev som väntat, jag får invänta nästa besked och hoppas att turen är på min sida, i annat fall har jag åtminstone en kurs som jag kan läsa