Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiskapyttipanna. Det är riktigt gott och perfekt bjudmat som sköter sig självt i ugnen och sen serverar man med en supergod kall vitlökssås till
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
När maten är i ugnen görs tzatzikin, skala och kärna ur en halv gurka, riv den och pressa ut saften (jag brukar bara ”knåda” med händerna, men man kan ju låta det droppa av via ett kaffefilter också
Såklart serverades den grekiskapyttipannan tillsammans med en grekisk tzatziki och ett glas vin. Med lite enkla förberedelser stod middagen snart på bordet idag
Dagen efter en mycket bra heldag med inspiration, matlagning, planering, diskussion, nystartspepp, havsbris och sedan mer mat, dryck, badtunna, stjärnhimmel och avslutningsvis lite för lite sömn
Ingredienser 500 g Kung Ingels kalkonkorv 1 st rödlök 1 st röd paprika smör till stekning 400 g krossade tomater 1 dl grädde 2 st vitlöksklyftor, pressade ½ dl chilisås 1 dl kalamataoliver, urkärnade 150 g Fetaost oregano cayennepeppar salt
I Fredags var vi på en liten Birka kryss med goda vänner. Servera med en god sallad. Mycket trevligt. Var en lugn lördagskväll igår så idag har vi fått mycket gjort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.