Vegansk Brownie - 3 bitar. Vegansk Brownie - 3 bitar. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Mina topp tre är chokladmuffins, äppelmuffins och Choklad- och cheesecakemuffins. Idag experimenterade jag i köket och slog till med supergoda glutenfria muffins utantillsatt socker
Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. Får jag presenetera en gammal favorit som är en blandning av de båda
Min senaste kreation är utifrån ett gammalt recept - Honungskakor. En läsare tipsade om att smaksätta kakorna med kardemumma (jag har kört med kanel) vilket jag också skulle ha använt denna gång om det inte var så att min kardemumma mycket möjligt hade gått ut och "bäst före"-datumet var utsuddat
Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. Mandelbrownie - 5 portioner. 50 gram mörk choklad, utantillsatt socker. Mandelbrownie - 5 portioner. 50 gram mörk choklad, utantillsatt socker
Passar givetvis bra att äta som de är utan något till, eller med någon slags grädde. Glutenfri brownie utantillsatt socker - 6 bitar. 70 gram mörk choklad, utantillsatt socker. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Glutenfri brownie utantillsatt socker - 6 bitar. 3 ägg 70 gram mörk choklad, utantillsatt socker
Tårtbottnen görs av en enkel kaksmet med en bas av mandelmjöl i en 24-cm springform. 1-2 skivade bananer. ca 2 dl mosade bär/sylt/marmelad, utantillsatt socker. Fördela smeten i en smord och bröad 24-cm springform. 1-2 skivade bananer. ca 2 dl mosade bär/sylt/marmelad, utantillsatt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.