Jag var sugen på pannkakor och det var lite höstigt ute så jag gjorde proteinpannkakor med pumpa. Jag köper pumpa på min vanliga livsmedelsbutik, den står oftast i den amerikanska hyllan och märket heter Libbys
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär pumpan i centimeterstora bitar. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostade pumpan
Vill ni ha tips på snabbt och überenkelt tillbehör är den här ugnsrostade pumpan väldigt god. Rebecka hade med sig något liknande till vår förra MBT och kombinationen med den mjuka och söta pumpan, de knapriga pumpafröna och den salta fetaosten är magisk
Skär pumpa köttet i jämnt stora bitar och koka mjuka,. Mosa pumpan och blanda i alla ingredienser. tillsammans med 2 dl socker och en bit pressad färsk ingefära
Nu är det sannerligen högsäsong för pumpa. Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftor med fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 117 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.