Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakadepumpaklyftor med fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Lägg pumpatärningarna på ett ugnsfast fat. Lägg pumpabitar och toppa med ost. Blanda om och baka i ugn i 30 minuter eller tills pumpabitarna är lagom mjuka. 750 g pumpa, i tärningar
Skär pumpan i tärningar. Lägg pumpatärningarna på ett ugnsfast fat. Lägg pumpabitar och toppa med ost. Blanda om och baka i ugn i 30 minuter eller tills pumpabitarna är lagom mjuka. 750 g Butternutpumpa
Det är ju säsong för pumpa nu så passa på och ät. Det är ju jättegott med pumpa men jag får erkänna att jag är lite dålig på att testa olika sorter, kör bara butternut men det får bli ändring på det nu, nästa gång jag ser en annan sort i affären så ska jag köpa den
Skär pumpan i tärningar. Lägg pumpatärningarna på ett ugnsfast fat. Lägg pumpabitar och toppa med ost. Blanda om och baka i ugn i 30 minuter eller tills pumpabitarna är lagom mjuka. 5 g Pumpa
Ugnsbakadpumpa 2 port. 400 g pumpa. Skala och skär pumpan i 3×3 cm stora kuber. Lägg pumpan i en ugnsform och baka på 175º i 40-50 minuter, tills de mjuknat. Ugnsbakadpumpa 2 port. 400 g pumpa
Skär under tiden upp pumpan i bitar, gröp ur kärnhuset innan. Riv över parmesan direkt när rotfrukterna är klara och ta sedan några av pumpabitarna och mixa med en stavmixer till en puré
200gr kyckling bröst1matsked av min egen grillkrydda (eller vanlig grillkrydda)5gr 1 matsked olivolja100gr tärnad kokt potatis100gr tärnad pumpa30gr 2st halverade cocktailtomater20gr 1st skivad challotenlök5gr kokosfettÖrtsalt40gr 1stor matsked kesella bearnaise (se recept). Värm en stekpanna med kokosfett, lägg i pumpa, lök och kycklingen och stek allt i ca30 sekunder på varje sida av kycklingen så den får färg. 100gr tärnad pumpa
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.