Jag valde att servera den rostadepumpan med salsan till lax med ris för övriga familjen men åt själv den vegetariska varianten (sånär som på sardellerna i salsan då)
1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. 1Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills den är mjuk
Här spelar pumpan huvudrollen och lyfts fram av bulgursallad och guacamole. ½ butternutpumpa (helst den övre halvan som är kärnfri, spara resten till exempelvis en soppa)
Skala och klyfta pumpan. Lägg pumpakrosset och kålen på pumpaklyftorna och slå över smöret. 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa 1 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche rivet skal av 1 citron 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt 50 g hackad mandel 300 g brysselkål
Freja var med i affären redan förra helgen när den skulle väljas ut (ännu roligare hade det förstås varit att få odla den själv eller köpa direkt av en bonde) och idag gjorde vi åt hela pumpan till soppa, rostade kärnor och pumpalykta
En pumpaanpassad raggmunk. 1 stor potatis1 bit pumpa (eller ta lite mer potatis)1 liten klyfta vitlök1 tsk sesamfröhackad persilja (eller annat grönt)2 nypor salt, peppar1/2 paprikaklick getsostcréme fraichelite honungTimjan å grälökRiv potatis och pumpa grovt och en vitlök fint, blanda ihop med salt, sesamfrö och hackad persilja. 1 bit pumpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.