Att vara utan glass en solig sommardag är inte lätt, vad är då inte bättre än en hälsosam jordgubbsglass heltutansocker och som ändå smakar fantastiskt gott
Vispa smöret med socker, florsocker, vanilj och oboyen. ½ dl florsocker. 150 g smör1 ½ dl socker½ dl florsocker2 tsk vaniljsocker1 ½ msk oboypulver6 dl havregryn½ dl mjölk½ dl kaffe150 g vit chokladGör så här. 1 ½ dl socker. 2 tsk vaniljsocker
Tillsätt mjöl, blandat med bakpulver,vaniljsocker, kakao och salt. Funderar på att köpa lite mer onödiga bakgrejer innan nästa avsnitt av Sopranos börjar (är helt besatt av den serien för tillfället)
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Kakan kommer att sjunka ihop i mitten när den kallnar, däri fyller man den med härlig grädde av den sort man tål - "vanlig" vispgrädde, alt laktosfri eller helt mjölkfri vispgrädde
(15 g honung/ brödsirap) - kan uteslutas. Om de ska jäsa i kyl kan man låta dem först stå i rumstemperatur 1-2 timmar för att ta fart innan man ställer in dem men det är ingen nödvändighet. Skjutsa in bröden, släng ett hälft glas vatten i ugnsformen på botten och sänk temperaturen till 225-250° och baka i till en innertemperatur på 96 grader. (15 g honung/ brödsirap) - kan uteslutas
Den här går att göra lite sötare så att den passar till efterrättspajen, som glass-bas eller till jordgubbarna men det går även att krydda den så att den passar som sås till mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.