Ingredienser Portioner. ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ojoj, nu var det allt ett tag sedan jag bloggade men det har sin förklaring. Helgen spenderade jag i Stockholm med nära och kära och veckan har varit full av aktivitet
Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke. Värm yoghurten till 40°. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen
Det där vietnamesiska temat fortsätter och idag är det faktiskt en klass för sig. Jag vågar nog sträcka mig så långt och säga att det är bland det godaste jag ätit
Visst kan det se superläckert ut med överdekorerade cupcakes och tårtor som man knappt vågar skära i, men ibland kan det vara lika gott med en helt vanlig sockerkaka
Chokladigt värre. Favoriten här hemma just nu och som nog går hem hos de flesta chokladälskare. Hård och krispig på utsidan och en riktig mjukis på insidan
Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke. Värm yoghurten till 40°. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen
Jag ska baka vidare på min surdegsgrund. När jag bakade förra gången så sparade jag undan lite grundsur och matade den med 1 dl vatten och 1 dl ekologiskt rågmjöl
men ändå alltid lika god. 2 ägg3 dl socker1 tsk vaniljsocker4 msk kakao1,5 dl vetemjöl1 dl smält smör1 nypa saltRör ihop alla ingredienserna med en sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.