Kläm fast ett bakpapper i en springform och smöra och bröa med kokos (går att hoppa över men passar så bra mot jordgubbarna) Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar i
Skeda försiktigt upp fyllningen på kladdkakan (häller du på allt på en gång så kommer du inte få tydliga lager då mitten av kladdkakan fortfarande är väldigt lös vid det här laget)
50 g ljus choklad. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten
Tillsätt den smälta chokladen (som ska vara ljummen, ej varm) till det uppvispade ägget under kraftig omrörning eller kör med elvispen på låg hastighet
kokos (ströbröd går också bra). En riktig sommarfavorit från Lindas bakskola – en ljus kladdkaka med blåbär som är snabb och enkel att baka samt ljuvligt god
(Själv föredrar jag att bröa formen. Låt stå kallt (gärna över natten) och servera med vispad grädde. 250 g frysta bär, tex hallon & blåbär (jag använder djupfrysta svarta- och rödavinbär). (För mig behövdes dock närmare 35 minuter och då var kakan rejält kladdig inuti
Senast vi var på landet fick jag och Aramis i uppgift att baka till eftermiddagsfikat. Muffinsformarna var slut, chokladen likaså - så vi svängde ihop en grym kladdig kladdkaka med hallon och blåbär
I övrigt är det bara Emma i Klagshamn(Malmö) som jag dessutom kikar in hos. I förmiddags var jag, mamma och Nea hos pappa och tände ljusen på hans grav och gjorde fint
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljus kladdkaka med smak av citron, kokos och blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.