Profiterole eller choux à la crème som det heter på franska är en bakverk i form av en ihållig boll som man fyller ofta med vaniljkräm och vispad grädde
Profiteroles är en slags liten puff gjord av choux pastry - en slags deg som puffar upp sig i ugnen och skapar en tom kärna som kan fyllas med valfri god fyllning
Profiteroles är en höjdare att bjuda på. Den här gången fyllde jag mina fluffiga, ihåliga bollar med pistageglass, gjorde en to die for chokladsås till och sprinklade lite salta, grovt hackade pistagenötter på toppen
Låt smöret smälta på medelvärme. Spritsa in glassen i profiterolesen. Blanda kraftigt med en träslev. Fyll en sprits (medelstor tyll) med smeten och spritsa ut femkrons-stora "toppar" på en plåt med bakplåtspapper
Prinsess-Semla och Semmel Profiteroles gör plats för senaste tillskottet till familjen. Med stött kardemumma och mandelmassa i samt toppad med färsk vispgrädde är varje tugga som skänkt från himlen
Trots nyårslöften och annat så tror jag aldrig på en strikt diet, däremot gäller det att välja sina kalorier, kanske köpa en god kaka istället för att äta en påse lösgodis med ex antal e- nummer, att unna sig en god middag och kanske bara ta en chokladtryffel efteråt
Brownie med marsmallow och kolasås. Gräddtårta med jordgubbar till Kronprinsessans bröllop på tv här. Här får ni en samling av mina favoriter från 2010
Jag kan hålla med om att den hade lite speciell smak och jag hade nog inte tyckt om den för sig, men tillsammans med mina profiteroles passade den riktigt bra
Till sist profiterolesmed tre olika fyllningar. Det har blivit lite si och så med inläggen i vårt kök denna veckan, men är det sommar så är det, det finns ju så mycket annat man också vill hinna med
Det är med sorg jag måste säga att jag behöver en bloggpaus. Och nu har jag en alldeles egen samling med recept som räcker mer än väl, och som jag kan vända mig till snabbt när jag vill laga något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.