Profiteroles är en slags liten puff gjord av choux pastry - en slags deg som puffar upp sig i ugnen och skapar en tom kärna som kan fyllas med valfri god fyllning
Jag kan hålla med om att den hade lite speciell smak och jag hade nog inte tyckt om den för sig, men tillsammans med mina profiteroles passade den riktigt bra
Till sist profiteroles med tre olika fyllningar. Det har blivit lite si och så med inläggen i vårt kök denna veckan, men är det sommar så är det, det finns ju så mycket annat man också vill hinna med
Middagen avslutades sedan med profiteroles täckta av chokladcreme som jag tyvärr inte fick någon bra bild på och Francescos mammas hemgjorda Limoncello
(12-15 tilltugg). Profiterol. Sätt ugnen på 175°. Vispa upp äggen och ställ åt sidan. Låt vatten, mjölk, salt, socker, smör och mjöl koka upp i en kastrull
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, salt, smör och socker i en kastrull så att smöret smälter. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör om kraftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.