Lägg potatispurén i en ugnsfast form. Vill tipsa er om hur man kan variera potatis som tillbehör. Det är superenkelt att göra eget potatismos och det här sättet gör det ännu godare
Servera gärna potatispurén i portionsskålarna. havssalt p en ugnsplåtLäpp potatisen ovanpå och picka hål i skalen med en gaffelLåt stå i ugnen i 200 grader i ca 1 timTa ur potatisen och känn efter så att den är genomkoktHöj graderna på ugnen till 225 grader GRILLDela potatisen på mitten och gröpa ut all potatis från skalet ner i en kastrull på spisenSätt plattan på medelvärmeTärna upp smöret och klicka i och häll i gräddenRör om så att potatisen mjuknar och det blir sakta men säkert en puréSalta o peppraSmaka av och känn efter om det behövs mer smör eller gräddeHäll i den rivna osten och rör om tills den har smält i i potatisenLägg i basilikabladen och rör omSmaka avHäll upp potatispurén i två portionsskålarStrö över den rivna parmesanen eller lägg på getosten om du föredrar det iställetStäll in i ugnen i ca 10 min tills osten har smält och fått fin färgKLART
Helstekt kalvfilé med potatispuré och rödvinssås. Potatispurén skulle göras på mandelpotatis egentligen men det var sluta så fick duga med vanlig mos-potatis
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Potatispuré. Servera tillsammans med potatispurén, köttet och såsen. Potatispuré 1 kg King Edward potatisar 150-200 g smör 3 dl mjölk 1 dl grädde salt och peppar
Torskrygg med Dillsmör och krämig Potatispuré. 30 december 2018 @ 18. 31. Häromdagen såg jag ett recept hos ICA så idag gjorde jag en variant på den med sådant jag hade hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.