Kycklingsoppa med bacon och sparris. Högrevsgryta och potatismos med brynt smör och majs. Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs
Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg. sedan grädden och parmesanosten. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen och tillsätt
Lägg de i en stor kastrull tillsammans med mjölk, grädde, lök, pressad vitlök och salt. Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Hur mycket mjölk man behöver späda med beror också på hur vattnig den potatissort man använder är. Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig
Funkar riktigt bra med helt vanlig potatisgratäng men även med en klassisk Janssons frestelse. Det är så enkelt att slänga ihop olika sorters grönsaker med en äggstanning och lite ost, eller bara lite grädde
Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt smör. Han älskar potatis och speciellt potatisgratäng och det var en självklarhet att det skulle bli det till köttet
Det går jättebra att förbereda gratängen och sen bara toppa med ost och göra klart den i ugnen sen. Jag har vitlök, dragon och parmesanost i min gratäng vilket blir jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.