4 bakpotatisar. 4 bakpotatisar. 1Sallad1 förp salladsmix 3 msk olivolja 1 citron, saften (skalet används även till m vi också kommer använda till rörorna)
Linda en halv baconskiva runt varje potatis. Vänd potatisarna någon gång under tiden. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills baconet fått fin färg, ca 20 minuter. 16 st kokta färskpotatisar
Skala och koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten. Skär den kokta potatisen i skivor. Stek potatis, lök och vitlök i hälften av oljan i en stor stekpanna tills de blivit lätt gyllenbrun
1¼ kg fast potatis. Receptet gäller för 8 port 1¼ kg fast potatis 1 röd paprika 75 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk sambal oelek 1 pressad vitlöksklyfta 4 dl riven Arla® Svecia
4 1 kg färskpotatis (skrubbad) 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt salt och svartpeppar Örtolja 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan) rivet skal och juice av 1 citron 2 rivna vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Skala och skiva potatis, jordärtskockor, lök och vitlök. Lägg i potatis, jordärtskockor, lök och vitlök och småkoka i 10 minuter. Strö över ost och gratinera i 15 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg. 5 kg mandelpotatis