1 olivolja
(extra till gräddningen)1. Skala potatisarna, dela dem på mitten och lägg dom i en liten kastrull. Täck potatisarna med vatten och koka dom i ungefär 10 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom. 2. Häll av potatisarna i ett durkslag och låt dom svalna ett par minuter. 3. Rosta hasselnötterna i en stekpanna på hög värme. Skaka pannan hela tiden så de inte bränns. Hacka nötterna grovt. 4. Smula jästen i en bunke. Häll i en skvätt av det ljumma vattnet och rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet, olja och salt. Pressa i potatisarna genom en potatispress. Rör om ordentligt. Lägg i de hackade nötterna. Häll i lite mjöl i taget och arbeta in den i degen med en träsked eller – ännu hellre, med degkrokarna på en elvisp. Spara lite av mjölet till utbakningen. Knåda degen tills den släpper från kanterna. 5. Lägg på en bakduk eller plastfolie och låt degen jäsa i 45 minuter. 6. Häll ett par matskedar olivolja i en långpanna eller stor pajform och vicka runt så att oljan täcker botten. 7. Vält upp degen och knåda den lite lätt. Platta ut den och lägg den i formen. Tryck ut degen så den fyller hela formen. Gör gropar i degen med fingertopparna. Skär löken tunt och lägg över hela degen. Repa timjankvistar och tryck i bladen i degen. Lägg över en bakduk eller plastfolie och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter. 8. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Ringla över ett par matskedar olivolja över den färdigjästa focaccian och strö över ½ tesked flingsalt. 10. Sätt in i ugnen i 25-30 minuter. 11. Låt den svalna något innan du skär den i bitar.
Tror faktiskt inte att varken köttet eller den bakade rödlöken skulle ha smakat bättre med sås. I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör
Häll på balsamvinäger och krydda medtimjan. På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på Karamelliserad Rödlökmed getost som skulle vara till en lammburgare
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner med bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
av med maizenaredning om du vill. Häll av vattnet och blanda i honung och vinäger. Koka upp och krydda. 4 port2-3 rödlökarvattensalt1 msk flytande honung2 msk balsamvinägersalt, pepparev. maizenaSkär rödlöken i klyftor och sjud i lättsaltat vatten ca 10 min tills de mjuknar. 2-3 rödlökarvattensalt
Glutenfritt olivbröd medtimjan, rosmarin och oliver. Mina bästisar från barn- och ungdomsåren fyller jämnt och jag ser fram emot att få vara medoch fira
Den här fräna, råa smaken försvinner och löken får en väldigt söt och fin ton när man tillagar den och gör sig jättebra tillsammans med något salt, till exempel halloumi
Mycket av det kockarna gör är oerhört imponerande och inspirerande, men samtidigt inte något jag känner att just jag kan återskapa i mitt kök, med mina kunskaper och förutsättningar
Smaka av och servera till ris med en god sallad. Bryn på medelhög temperatur. Håll över kycklingen i en kastrull, tillsätt grädde, vatten, buljong, timjan, dijonsenap och pressade vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.