Fläskfilé, bacon, lök och svampgratäng. Det blev ingen trädgårdsdag för mig igår Kylig vind och mulet, så det fanns verkligen ingen lust alls att gå ut och kratta i landen
Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Salta och peppra. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli
Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Jag plockade mangold från svågerns odlingsbänk och blandade med rödlök, tomater och gurka. Med bakad potatis och ett kryddsmör med majs, chili och feferoni till köttet blev det lite cowboy feeling över det hela
Strimla myntan och strössla ut över den färdigbakade fetaosten. Skär av ändarna på rödlökenoch skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp
Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé. Stek den hackade löken och kantarellerna i en klick smör och strö dem sedan över formen
Skala och skär rödlöken i halvor, skiva dem tunt. Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Mixa jordärtskockorna, späd med grädde och låt puttra en stund till lagom konsistens
Lägg baconskivor och fetaostskivor på hela filén och fäst ihop den med tandpetare. Ladda kolen med grillbriketter på ena sidan och grilla fläskfilén över kolen först så den får en stekyta
Håll i hatten, vegetarianer, kåkfarare och annat löst folk, ty idag är det köttfrossa. Originalreceptet bestod av färserad oxfilé med madeirasås och glaserad smålök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.