Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
I Söndags åt vi bakade potatisar till middag och även om varm nybakad potatis med vitlöksmör är det bästa som finns så är det även gott att ha något lite mer matigt till
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt i en bunke. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i bunken (då hinner den inte mörkna)
Receptet till dessa grymt goda kikärtsbiffar, med morötter och curry, kommer från ica. se (se här). Till en början var jag lite orolig för att biffarna skulle bli mer som plättar än biffar, eftersom smeten var ganska lös innan jag tillsatte morötterna, men den oron visade sig vara obefogad för biffarna blev kanonbra
(jag kortade av pinnarna så de skulle passa mina formar. Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
De här härligt frasiga baguetterna har visserligen lång jästid men kräver ingen större arbetsinsats. Jag brukar röra ihop degen på morgonen och sedan baka ut brödet på eftermiddagen, så att vi har färskt bröd till kvällsmaten