Till denna goda och mycket fräscha medelhavsinspereradepotatismedpesto grillade jag endivesallad på grillpanna och smaksatte med olja, citron, vitlök och balsamico
4 500 g sötpotatis 1 1/2 msk olivolja 1/2 tsk chiliflakes 1 1/2 krm salt 200 g halloumiost 2 msk rapsolja 250 g valfri pasta 1 dl röd pesto 1 dl matyoghurt 65 g ruccola 1 kruka färsk basilika 1/2 dl rostade nötter eller frön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Pesto Basilika 25 % rabatt ICA 185 g Mer info Ladda kupong
De första lagren varvas medhalloumiostoch det sista med auburgine. Avsluta med de sista fyra lasagneplattorna penslade med sås och strö över pumpakärnor
Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med timjan. Skär halloumin i tunna skivor. Jag tog solroskärnor istället för pumpafrön och bytte prästosten mot västerbottensost
Som jag ofta gör när jag ska hitta på något nytt recept kikar jag i kylen/frysen vad det finns att skapa något nytt medoch denna gång hittade jag en del grönsaker, ostar och en hemgjord pesto
Servera pastan direkt och toppa medhalloumi- ochsötpotatisblandningen samt rostade pumpakärnor. Missa inte de rostade pumpakärnorna som ger trevlig krispighet till rätten
Här finns inga militanta veganer utan bara glada hejarop och ett och annat recept med kött. Jag försöker föra in mer vegetarisk kost i vår familj (vilket är halvknöligt med våra allergier)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.