8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar ca 2-3 msk (ca 25-40 g) smör eller flytande margarin 0,5 tsk salt 0,5 dl ströbröd. 8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
När vi ändå skulle äta bakad potatis till middag så passade jag på att göra en röra till. Skär ett kryss i skalet när de är klara och tryck ihop potatisen så att den öppnar sig
Skala potatis, palsternacka, rotselleri och morot. Fast jag föredrar nog med "bara" potatis. 500 g potatis av mjölig sort, t ex King Edward. Rotfruktsgratäng, 4 portioner 500 g potatis av mjölig sort, t ex King Edward
Min mamma lärde mig en gång knepet för att få till den perfekta potatisgratängen. Hemligheten är att koka potatisen i grädde innan gratängen gratineras i ugnen
4 portioner Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Vänd ner potatis och bönor i dressingen. 1 kg färskpotatis. Mixa äggulor, citron, senap och örter med mixerstav i en hög smal skål
Den här goda potatissalladen passar lika bra till färskpotatis som till vanlig. Skala och dela potatisen i bitar (om man använder färsk så räcker det att tvätta potatisen)