Porterstek
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ kg fransyska
  • 11 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 flaskor porter à 33 cl
  • 11 dl konc svartvinbärssaft
  • 1½ dl kinesisk soja
  • 17 vitpepparkorn
  • 17 enbär
  • 11 krm torkad timjan
  • 13 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • 11 msk majsstärkelse
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 11½ kg delikatesspotatis
  • 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
  • 11 tsk flingsalt
  • 1500 g brysselkål
  • 11 dl svartvinbärsgelé
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ kg fransyska 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 flaskor porter à 33 cl 1 dl konc svartvinbärssaft ½ dl kinesisk soja 7 vitpepparkorn 7 enbär 1 krm torkad timjan 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 msk majsstärkelse salt vitpeppar Rostad potatis: 1½ kg delikatesspotatis 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tsk flingsalt 500 g brysselkål 1 dl svartvinbärsgeléSkala och skiva lök och vitlök. Koka upp porter, saft, soja, kryddor, lök och vitlök i en gryta. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme ca 90 min, till en innertemperatur på 75°. Ta upp köttet och låt det vila.
  • 1 Sila ner 6 dl av skyn i en kastrull. Tillsätt syrad grädde och koka ihop ca 8 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Sätt ugnen på 200°.
  • 1 Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja. Rosta i mitten av ugnen ca 40 min. Strö över flingsalt.
  • 1 Koka brysselkålen i saltat vatten ca 5 min.
  • 1 Skär portersteken i tunna skivor och servera med sås, rostad potatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.