Mormor Esters älggryta med porter och bär
www.tasteline.com
www.tasteline.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st gul lök 4 st morötter 2 st palsternacka(or) 1,2 kg älgkött , skuret i grytbitar 2 msk Mat & Bak smör 2 msk rapsolja 7 dl vatten 6 msk viltfond 1 flaska(or) porter 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 st lagerblad 1 msk enbär , mortlade 0,25 kruka(or) färsk timjan , 5 kvistar, plus lite till servering 2 dl vispgrädde 5 msk messmör 1 msk lingonsylt , el. svartvinbärssylt 200 gram kantareller 1 msk Mat & Bak smör 0 salt 0 svartpeppar 1 dl lingon , el. svarta vinbär, färska Köp receptet

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Jo men god smak. Köttet måste koka läääänge. Lite lös. Blir mycket!

  • manuela-2

     - 

    Ta inte en extra palsternacka då smaken tar över

Logga in eller Registrera för att kommentera.