Recept. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Nästan allt är ju färdigt – bara att tina och köra en liten omgång med kniv och skärbräda. Än kan det vara fina, soliga dagar när man tycker att lite lättare mat passar
Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg
Som den sushifantast jag är tycker jag att poké bowl är den bästa uppfinningen på länge, nästan lika gott som vanlig sushi men hundra gånger snabbare och enklare att göra
Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er poké bowl med era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Trots sushiriset så är rätten (som för övrigt uttalas PokÉ bowl – inte poke ball) inte från Japan, utan från Hawaii, vilket förklarar inslaget av frukt och lite andra mer ickekonventionella ingredienser
Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Som regel serveras poke som en förrätt med bara fisk och grönsaker, men matigare varianter med ris är också vanligt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.