Varför de heter falska wienerbröd, och framförallt danska, kan jag inte riktigt svara på men de liknar wienerbröd till smaken med vaniljkräm, smörfyllning och glasyr även om konsistensen inte är densamma
Tillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl. Skulle tro att vi har varmare än kring medelhavet just nu och så här på eftermiddagen när det fläktar är det ju helt underbart
Det här är en variant medkardemumma och vaniljkräm som är gudomligt goda. Smaksätt med vaniljsockret. knyten med lite florsocker utrört i lite vatten när de kallnat
Tillsätt kardemumma och rör till en jämn smet. Allt väl med er hoppas jag. Fyll hålen med vaniljkräm(Jag spritsade med en rundformad tyll, jättesmidigt
Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
8 st potatisar medel storlek. 8 st potatisar medel storlek 500 gr nötfärs eller blandfärs 2 st gul lök ev 2 st paprika 2 burkar champinjoner eller färska 1-2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm svartpeppar 3 dl grädde 2 dl creme fraiché 2 msk dijon senap eller vanlig 2 msk soya
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.