Sylt, Marmelad, Gele, Chutney, Ketchup, Sirap Och Curd

Sylt, Marmelad, Gele, Chutney, Ketchup, Sirap Och Curd

  • 78 Recept
Rabarberchutney med chili

Rabarberchutney med chili

Ingredienser 500 gram rabarber 2 st rödlökar 3 cm ingefära , färsk 1,5 msk ättika , 24% 0,75 dl vatten 5 dl socker 1,5 msk curry 2 tsk salt 2 st chilifrukt , finhackad 8 st aprikoser , färska, hackade Köp receptet
Rabarbersirap

Rabarbersirap

500 gram rabarber, späda stammar. 5 dl socker. 2 dl vatten. 0,5 vaniljstång
Äppelmarmelad med ingefära

Äppelmarmelad med ingefära

Föredela äppelmarmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm. Förvara mörkt och svalt
Jordgubbscurd

Jordgubbscurd

Kika in mina curdrecept här och lägg även detta recept till samlingen. Sommaren är här och det kommer att publiceras en hel massa recept på bloggen innehållande frukt och bär
Svartvinbärs chutney.

Svartvinbärs chutney.

Passar bra till grillat lamm, vilt och nötkött. 2 gula lökar, finhacka 400 g svarta vinbär 1 tsk hel anis 1 msk rapsolja 1 dl strösocker 2 dl rött vin 2 msk rödvinsvinäger ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Fräs lök, vinbär, anis och rapsolja i 5
Marmelad på röda vinbär

Marmelad på röda vinbär

Ingredienser Portioner. ca 6 dl 1 l röda vinbär 1/2 dl vatten 1/2 vaniljstång ev 2 msk rom 4 dl strösocker Lägg till i inköpslistan
Vinbärssylt med hallon


Vinbärssylt med hallon


1400 g syltsocker
Lägg vinbär och hallon i en kastrull ­tillsammans med ­syltsocker. 1Häll upp på rena burkar och sätt på lock direkt. 1
Förvara svalt och mörkt
Svartvinbärssylt

Svartvinbärssylt

Lägg bär, syltsocker och vatten i en kastrull. Häll upp sylten på varma och väl rengjorda burkar. 11/2 dl vattenRensa och skölj bären
Rödlökschutney

Rödlökschutney

Skala och skiva löken tunt. Rör om då och då. Häll upp på burk och förvara i kylen. Blanda lök, russin, vin, vinäger, socker, ingefära, kryddnejlikor, korianderfrön i en gryta, och koka på svag värme utan lock, 40–50 minuter
Päronmarmelad med vanilj

Päronmarmelad med vanilj

Ingredienser Portioner. 1 sats ca 1 kg päron 4 msk färskpressad citronsaft 1 - 2 vaniljstänger 3 - 3 1/2 dl syltsocker Lägg till i inköpslistan
Kiwimarmelad med kanel och citron

Kiwimarmelad med kanel och citron

För herrans massa år sen kokade jag denna kiwimarmelad, rent improvisatoriskt och den blev sådär galet god så den tog verkligen slut i ett nafs
Äppelsirap

Äppelsirap

Ingredienser Portioner. Ger 1 liter 2 kg äpplen 1 1/2 l vatten 7 dl strösocker 3 kanelstänger Lägg till i inköpslistan
Enkelt äppelmos

Enkelt äppelmos

Ingredienser Portioner. 5 dl 1 kg äpplen 1/2 dl vatten 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan