14 dl
strösocker per liter avrunnen råsaft från plommonenRensa plommonen och skölj dem. Dela dem och ta bort kärnor. Skär i bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten. Koka i ca en timme under lock. Mosa sönder plommonen mot slutet. Häll över plommonen i en saftmaja eller sil med silduk och låt rinna av. Mät upp hur mycket råsaft du har. Tillsätt 4 dl strösocker per liter avrunnen saft. Jag fick ut 8 dl råsaft och tillsatte då 3 dl socker. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Skumma om det behövs. Häll upp den heta saften i flaskor. En tratt är användbart. Förslut direkt. Låt svalna. Förvara mörkt och svalt.
Ingredienser Portioner. ca 7 dl 1 kg plommon 7 dl vatten 4 dl strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det som jag gjort allra mest är plommonsaft. Plommonsaft. Ja nu kommer mina förslag på vad man kan göra med alla dessa plommon som det blivit VÄLDIGT många av i år
Vi fortsätter att ta tillvara trädgårdens plommon. Den här saften tyckte barnen var jättegod. 1,2 kilo plommon 1/2 dl vatten 5 dl socker per liter avrunnen saft Koka plommon och vatten ca 10-15 minuter tills plommonen är mjuka och går att trycka sönder
Plommonsaft. Plommonsaft. Hallå hallå. Jag har fortfarande (. ) en himla massa plommon kvar i kylen, och de går ju visserligen att frysa in, men visst är det roligare att baka, safta och sylta på färsk frukt/färska bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.