Plommonsaft
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg plommon
  • 17 dl vatten
  • 14 dl strösocker per liter avrunnen råsaft från plommonenRensa plommonen och skölj dem. Dela dem och ta bort kärnor. Skär i bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten. Koka i ca en timme under lock. Mosa sönder plommonen mot slutet. Häll över plommonen i en saftmaja eller sil med silduk och låt rinna av. Mät upp hur mycket råsaft du har. Tillsätt 4 dl strösocker per liter avrunnen saft. Jag fick ut 8 dl råsaft och tillsatte då 3 dl socker. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Skumma om det behövs. Häll upp den heta saften i flaskor. En tratt är användbart. Förslut direkt. Låt svalna. Förvara mörkt och svalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.