En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Häll försiktigt över pajen, och fortsätt grädda i samma ugnsvärme ca 30 minuter tills pajen fått fin färg och stannat helt. 3 dl J. 3 msk iskallt vatten. 3 ägg
Veckans drink. Okt. 24. med smak av äpple och kanel. Kategorier. Fredagsdrinken. av Christine. Hej,. En mörk och ruggig fredagskväll, som gjord för att sitta hemma med familjen och mysa
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
12-åringen Molly i huset har önskat "Veckans Husman". ½ kålhuvud1,5 dl sirap5 dl vatten3 msk sojaSås. Sjud 3 minuter, red såsen med mjöl utrört i kallt vatten
Att vara i Åre är verkligen avslappning och jag tycker det är perfekt att vara i backen tidigt, åka mycket på förmiddagen och äta lite senare lunch och inte nödvändigtvis åka mer efter lunch
Jag vill verkligen inte att det ska vara måndag imorgon, jag vill ha mer helg, mycket mer helg. Denna veckans matsedel från mig till er innehåller simpel, lättlagad mat som går extra snabbt och lätt att svänga ihop efter jobbet när man kommer hem
Gröten kan nämligen utan problem förvaras i kylskåp fyra - fem dagar, och värmas på vartefter. ½ dl linfrön½ dl russin - jag tog gula russin½ dl strimlade katrinplommon½ dl strimlade aprikoser - helst osvavlade½ dl gojibär2 dl krossade bovetegryn7 dl kallt vatten½ tsk salt3 msk FibrexLägg linfrön, frukt/bär och bovetegryn i blöt över natten, med lock över. 3 msk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.