När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta
Ungefär som när en del slår sig ner med en kopp rykande varmt te och en filt över axlarna. Blomkål och kokosmjölk blir verkligen varmt, lent och mättande
Och med egenskaper som len, mjuk och fluffig (utan dess like) glider den liksom ner helt utan anstängning och placerar sig mellan alla kräft-, snaps- och pajlager
Ingredienser Portioner. 4 6 dl vatten 1 1/2 dl socker 1/2 tsk stött kardemumma 600 g tunt skivad rabarber 2 msk potatismjöl 1/2 tsk socker att strö över mjölk till servering Lägg till i inköpslistan
Koka upp på medelvärme tills lagen fått lite färg, ta kastrullen från plattan. Garnerna pannacottan med den överblivna kokosen och servera med physalisen
Len choklad crèmee toppat med whiskeygrädde, hackade paranötter och hackad choklad. Toppa choklad crèmen med en klick grädde och strö över nötter och choklad
Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. 1cirka 150 g räkor med skalSkala och kärna ur avokado och kiwin och lägg i en mixer. 1Pressa ner vitlöken och smaka av med salt och lime. Ställ soppan i kylen cirka 1 timme
Smörj en stor ugnssäker form och börja med att koka upp vatten till makaronerna. Häll köttfärsröran över makaronilagret i ugnsformen, (häll över ytterligare ett lager ost om du vill) samt avsluta med de sista makaronerna i ugnsformen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.