Ingredienser Portioner: 4 6 dl vatten 1 1/2 dl socker 1/2 tsk stött kardemumma 600 g tunt skivad rabarber 2 msk potatismjöl 1/2 tsk socker att strö över mjölk till servering Lägg till i inköpslistan
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Låt krämen få ett uppkok och ta kastrullen från plattan. Jag tycker krämen är som allra godast när den fortfarande är sådär på gränsen till att vara lite småljummen och med kall mjölk till
Blomkål och kokosmjölk blir verkligen varmt, lent och mättande. Ungefär som när en del slår sig ner med en kopp rykande varmt te och en filt över axlarna
500 g rabarber. 1½ dl strösocker. 4 dl vatten. 2 msk potatismjöl. Arla® mjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g rabarber 1½ dl strösocker 4 dl vatten 2 msk potatismjöl Till servering
Blanda de torra ingredienserna o varva ner i smeten tillsammans med mjölken o kaffet. Jag har bakat kardemumma och kaffekaka från min fina bok Vinterns söta
Och med egenskaper som len, mjuk och fluffig (utan dess like) glider den liksom ner helt utan anstängning och placerar sig mellan alla kräft-, snaps- och pajlager
Flickorna med kompis fick fika på dessa kakor med go smoothie till efter skolan. Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt
Plasta in dem o lägg dem kallt i kylen i minst en timma. 200 g rumsvarmt smör 4 1/2 dl vetemjöl 2 1/2 dl strösocker 1 tsk hjortronsalt 1 msk vaniljsocker 1 msk finmalenkardemumma Blanda samman samtliga ingredienser o blanda till en jämn deg. (här är jag inte riktigt överens med tiden i ugnen, mina var inne i ca 12 minuter - men blev väldigt knapriga o goda) Ha, tror jag skall göra Lills luftlätta småbröd eller prästgårdsnötter nåndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.