Smaka av soppan med fisksås och servera toppad med färska örter, böngroddar, räkor, ev. Det är risnudelsoppa med färska örter i en fantastisk och säregen buljong ochmed antingen kött, skaldjur eller tofu
Häll sedan ner de stekta grönsakerna över räkornaoch rör om väl. Under tiden finhackar du räkorna. Efter att ha rest i både Thailand och i medelahavsområdet har jag dock fått upp ögonen på bläckfisken som råvara, den är både enkel att tillaga och fortfarande relativt billig att inhandla
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Jag hade en påse frysta räkor i frysen så dem har fått ligga i kylen och tina under natten
Ett gott vitlöksbröd passar bra till om man vill ha mer mättnadskänsla. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.