Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det. 2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
2016-11-27 @ 13. 38 /. Recept ♥ /. Chokladtårta med Maltesers och smak av Dumle. Denna tårta har jag bakat till Inger, min granne/bästavän/gudmor till min son - på hennes 25års dag
God morning. -). Åh, vad länge sen jag bakade Björnakaka. Den är ju bara supergod. Så nu har jag äntligen fixat en och just nu står den inne i ugnen och gonar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.