Denna kakan är så god. Mandelkaka. När kakan svalnat lite. Häll över kakan och låt kallna. Grädda 25-30 minuter i 175 grader. Smält 200 gr schweizernöt chokladkaka,
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
· Vänd ner mjöl- och kakaoblandningen. En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
En lättgjord kaka som man rör ihop för hand. Om man har en stekpanna av gjutjärn så baka kakan i den. 2 - 3 droppar bittermandelolja. Grädda i 200 grader i ca 15- 16 minuter. 2 - 3 droppar bittermandelolja. Grädda i 200 grader i ca 15- 16 minuter
Blanda i vaniljsocker, salt och kakao och smält choklad( vattenbad, i bunke över kokande vatten). 1/2dl kakao. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 min. 1/2dl kakao
Blanda den ena biten med kakao. Dela degen i 40 delar som du rullar till bollar, ca 1,5-2 cm i diameter. 4 msk kakao. 2-3 msk kakao. Grädda mitt i ugnen 5-15 minuter tills de har fått fin färg. 4 msk kakao. 2-3 msk kakao
De har en saftig och kryddig botten som smakar mjuk pepparkaka och en galet krämig och smörig glasyr med pepparkakssmak och är kort sagt helt orimligt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.