Igår kväll blev det en god paj, lite rött vin och Game of Thrones på tv. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Ta och smöra en bakform med löstagbar kant. Toppa pajen med soltorkade tomater innan servering. Kavla ut degen på ett mjölat bord, lyft upp och lägg i formen
Och jag har helt snöat in på pajskal av kikärtor eller bönor, för de är helt suveräna. Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.