Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Idag plockade jag in lite persilja och gjorde persiljejärpar till middag. Jag brukar göra mina persiljejärpar genom att fylla dem med smör blandat med hackad persilja, man kan arbeta in persiljan direkt i köttfärssmeten istället om man vill men genom att koncentrera persiljan till mitten så ger det mer och godare smak
Lägg ströbröd, vatten, salt och peppar i en skål och låt svälla i 10 min. Tillsätt lök, ägg, köttfärs och persilja och forma färsen till spolformade järpar med händerna
Kött ⁄ ReceptPersiljejärpar med stekt delikatesspotatis. Persiljejärpar är ett sådant exempel. Till dessa fantastiska persiljejärpar serverar vi idag stekt delikatesspotatis och en sås baserad på skyn från järparna
Låt alla persiljejärpar ligga kvar i stekpannan på eftervärmen under lock. Stek persiljejärparna runt om, i omgångar, i en stekpanna med matfett, ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.