En favorit är pannbiff med löksås. Hej alla rara,. En av mina bästa tips för att inte trilla dit är att alltid ha matlådor i frysen, både att ha till lunch och när man kommer hen trött och hungrig på kvällen och inte orkar laga mat
När kålen är färdig häller du i sirapen och smakar av med salt och peppar. Blanda finhackade löken med färs, grädde och buljongtärningen (smula ner den) samt peppar och salt
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Hur gott är det inte med porter. Den här gången har jag testat att använda det i köttbullarna och dom blev riktigt goda, sen kan man ju äta såsen med sked direkt ur kastrullen bara för att det är så gott 😉
Jag gillar ju allt med grädde, det är faktiskt så. flingsalt & svartpeppar. Köttfärssåsen är dock bara en del av middagen och en liten sådan om man jämför med pastan
 Dagens hittepå, gott blev det. 4 portioner Biffar ca 400 g köttfärs 1 ägg 2 msk tomatpuré 1 msk senap 2 msk olja ½ dl vatten lite svartpeppar, salt och basilika smör att steka i Sås 2½ dl matlagningsgrädde 1 tärning köttbuljong hel rosépeppar efter smak, ca 1 msk lite salt och peppar Ruccola 4 portioner pasta Rör ihop alla biffingredienser, forma och stek biffarna i smöret
Lite knepigt att smaka av maten med en sån här förkylning. Här har jag lindat färsbiffar med baconskivor, stekt dem till fin färg och låtit dem puttra färdigt i gräddig tomatsås i ugnen med lite ost ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.