Bred pesto på tunnbröden, lägg på lax och äggröra och rulla ihop tunnbröden. WRAPS MEDRÖKTLAX OCH ÄGGRÖRA4 portioner4 bitar mjukt tunnbröd à 30 g4 msk pesto4 skivor röktlax à 45 gÄggröra
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen medlax. Vill man att det ska gå fortare värmer man upp en liten del av vattnet och rör ut saltet och sockret innan man blandar med resten av det kalla vattnet
Ägg eller proteinrikt bröd med grönsaker känns bättre för mig än t. Perfekta blir äggen genom att använda helst smör men ghee eller olivolja går bra till stekningen och genom tillåta långsam tillagning under omrörning
En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många. Blanda ihop dill, vitlök, olivolja och smaka av med salt och peppar
Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Rökta räkor. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Det var det bästa receptet jag testat, allt var perfekt. Tänk en god sallad med fina laxbitar i, mums. Innan rökningen torkade jag av fisken med hushållspapper och pepprade
Till den röktalaxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.